Condor väljer Airbus när Boeing-flygplan ersätts

Det tyska flygbolaget Condor väljer att dumpa Boeing till förmån för Airbus när man beställer 16 Airbus A330neo för att ersätta sin befintliga långlinjeflotta med Boeing 767-flygplan.

Condor, som inriktar sig på fritidsresenärer, väljer bort Boeing när långlinjeflottan ska förnyas. Det tyska flygbolaget som flyger Boeing 767-300ER på långlinjer idag har beställt 16 Airbus A330neo-flygplan som ersättare till Boeing-flygplanen. Enligt Reuters har valet stått mellan Boeings 787 Dreamliner och Airbus A330neo där den senare blev det man valde som ersättare till sina 15 Boeing 767-300ER. De första Airbus A330neo-flygplanen kommer att levereras till Condor under hösten år 2022 och flygbolaget blir den första tyska operatören att använda typen.

”A330neo har vunnit en gedigen tävling ännu en gång, som den har gjort i de allra flesta konkurrensutvärderingar de senaste tre åren. Condors beslut att modernisera sin långdistansflotta med A330neos kommer också att sätta ett nytt riktmärke på flygbolagets väg mot mer hållbart flygande. Vi tackar och applåderar Condor för att bekräfta konkurrensvärdet för A330neo”, säger Airbus kommersiella chef Christian Scherer.

Airbus A330neo drivs av Rolls-Royce Trent 7000-motorer och har en ny vinge jämfört med tidigare A330 med ökad spännvidd och inspirerade från A350-vingarna. Flygplanet ger 25% lägre bränsleförbränning och koldioxidutsläpp per säte än tidigare generationens konkurrenter och på grund av sin medelstora kapacitet och utmärkta mångsidighet i räckvidden anses A330neo vara det perfekta flygplanet för att stödja operatörer i deras återhämtning efter COVID-19 menar Airbus.

Condor har förutom Boeing 767 även 13 Boeing 757-300, tolv Airbus A320 samt elva Airbus A321-flygplan i sin flotta. Bolaget är främst baserat i Frankfurt och flyger både kort- och långdistanslinjer från Tyskland.

(Foto: Airbus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.