Saab levererar fler delar till skolflygplanet T-7A

Saab har levererat ytterligare delar till ett testflygplan av skolflygplanet T-7A som man utvecklat tillsammans med Boeing och som det amerikanska flygvapnet har beställt.

Saab levererade i slutet av juli sin andra enhet till flygutprovningsprogrammet för skolflygplanet T-7A Red Hawk som utvecklats tillsammans med Boeing. Tillverkningen och leveransen av den fullt installerade bakkroppen är den senaste milstolpen i Saabs bidrag vad gäller design och utveckling av skolflygplanet för det amerikanska flygvapnet.

Bakkroppen levererades den 24 juli från Saab i Linköping till Boeing i St. Louis, USA. Efter att teknik- och tillverkningsfasen har avslutats kommer produktionen av Saabs delar av T-7A att flyttas till bolagets nya anläggning i Indiana i USA.

”T-7A är ett bevis på Saabs satsning att växa internationellt och visar tydligt på vår position inom flygplanstillverkning och som affärspartner. Tillsammans med Boeing har vi lyckats uppnå vår ambitiösa vision: att omdefiniera vad ett skolflygplan innebär och hur vi gör det genom digital design. Den här leveransen är ytterligare en viktig milstolpe och visar att vi levererar enligt våra åtaganden,” säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Boeing kommer att sätta ihop Saabs bakkropp med den främre delen av flygplanet innan vingar, fenor och höjdroder monteras för att bilda ett komplett testflygplan som kommer att användas i flygutprovningsprogrammet för T-7A-programmet. Saab ansvarar för utveckling och produktion av den fullt installerade bakre flygkroppen med tillhörande system, såsom hydraulik, bränsle och hjälpkraftsystem. Tillsammans bildar det en central del av flygplanet, från cockpit och bakåt. 

(Foto: Saab)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.