SAS firar 75 år

Den 1 augusti år 1946 bildades SAS och därför fyllde flygbolaget 75 år under söndagen. Bolaget utlovar under sin födelsedag att man fortsatt kommer att spela en nyckelroll inom skandinavisk infrastruktur även i framtiden.

För 75 år sedan den 1 augusti såg SAS dagens ljus och har sedan transporterat passagerare till, från och inom Skandinavien. Innovation har varit en naturlig del av SAS genom alla dessa år. Från när man flög världens första flygning över Nordpolen, och därmed förkortade flygtiden mellan kontinenter, till vårt nuvarande och fortsatta engagemang för en hållbar flygindustri.

SAS nyaste flygplanstyper i flottan flyger med ännu mer komfort, mindre buller och med upp till 30 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med föregående generationer flygplan och utgör bara ett av många initiativ på resan mot ett mer hållbart flygande. Denna resa är avgörande för en hållbar framtid och SAS kommer i samarbete med hela ekosystemet fortsätta ta en aktiv och ledande roll i detta arbete.

SAS är ett företag i en bransch som lever på att föra världen samman där vi har möjlighet att bygga broar och bidra till kunskap och förståelse genom de mänskliga mötena. Bolaget riktar ett varmt tack till alla som har hjälpt till att skapa och heja på SAS under dessa 75 år och SAS ser fram emot att ha er alla fortsatt ombord under de kommande åren!

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.