Wizz Airs sommarkapacitet nära nivåer före pandemin

Wizz Air har haft en offensiv hållning under hela coronapandemin och under den resterande delen av sommaren, till augustis slut, är man tillbaka på samma kapacitetsnivå som före coronapandemin.

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air har sett coronapandemin som en möjlighet till expansion och haft en relativt sett hög kapacitet jämfört med andra flygbolag och före coronapandemin. Detta avspeglar sig också nu när Wizz Air kommer att ha nästan samma kapacitet under augusti som man hade under samma period år 2019 enligt Reuters. Kapaciteten hos bolaget kommer att ligga mellan 90 och 100 procent jämfört med år 2019.

Anledningen till Wizz Airs återhämtning, som åtminstone under sommaren innebär en återgång till kapacitetsnivåer före pandemin, beror på en ökad efterfrågan på resor inom Europa. Även Storbritanniens besked om att fullvaccinerade från Europa och USA inte behöver sätta sig i karantän vid inresa till ögruppen från den 2 augusti väntas öka efterfrågan på resor ytterligare. Wizz Air flyger idag till flera destinationer i Storbritannien och är det största flygbolaget på London Luton.

Wizz Airs VD Jozsef Varadi. (Foto: Wizz Air)

Wizz Airs grundare och VD Jozsef Varadi säger till Reuters att han vill se Wizz Airs kapacitet över 100 procent jämfört med före pandemin framöver och hoppas att kapaciteten till jul kommer att ligga över kapaciteten man hade vid samma tidpunkt år 2019.

Även om Wizz Air nu återhämtat sig kapacitetsmässigt återstår det att se hur många som kommer att resa och hur stor andel av flygstolarna som erbjuds som kommer att fyllas av betalande resenärer.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.