Ryanair lämnar Skavsta – men är redo att återvända

När vintertidtabellen tar sin början och Ryanair börjar att flyga från Stockholm Arlanda Airport lämnar flygplatsen Stockholm Skavsta Airport. Det är ett hårt slag för Skavsta som under vintern endast kommer att ha trafik med Wizz Air. Ryanair kan dock återkomma till Skavsta under våren år 2022.

Tidigare i år tillkännagav Ryanair att man kommer att etablera sig på Stockholm Arlanda Airport med start i slutet av oktober då vintertidtabellen tar sin början. Det spekulerades redan då hur detta skulle påverka Skavsta flygplats som fram tills i höst varit den flygplats som Ryanair använt för trafik till Stockholm tillsammans med Västerås. Nu kommer Ryanair med beskedet att man slutar att flyga till Skavsta den 30 oktober och från den 31 oktober börjar man att enbart flyga till Arlanda istället. 

Enligt SVT kan dock Ryanair tänka sig att återuppta flygningar från Skavsta flygplats under april år 2022, troligen när sommartidtabellen tar sin början den 27 mars. Då ska det irländska lågprisflygbolaget vara villiga att flyga både till Arlanda och Skavsta. Fram tills dess har Skavsta flygplats i nuläget enbart trafik med Wizz Air som flyger till 17 destinationer till framförallt östra Europa. Det pågår dock arbete för att locka till sig andra aktörer till Skavsta flygplats enligt Nyköpings ordförande i kommunstyrelsen Urban Granström.

Stockholm Skavsta Airport ägs till 9,9 procent av Nyköpings kommun medan majoriteten av flygplatsen ägs av den franska flygplatskoncernen Vinci Airports.

(Foto: TS Eriksson)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.