7 av 10 planerar semesterresa inom sex månader

I snitt planerar just nu 7 av 10 personer i sju undersökta länder för en semesterresa inom sex månader. Bland svenskar, danskar och norrmän ligger Sverige bland topp-fem av de destinationer man vill resa till. 

Visit Swedens Resebarometer görs löpande i sju länder, nu senast den 9-14 juni i Sverige, Danmark, Norge, Frankrike, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien. Den visar nu att allt fler vill resa inom den närmaste tiden och en kust- eller natursemester är det mest intressanta..

”Intresset för natur och kust ser ut att hålla i sig och alla våra större, svenska, städer ligger ju kustnära med naturen inpå knuten, så vi hoppas även att turismen till våra städer nu kan börja se en ljusning”, säger Susanne Andersson som är VD för Visit Sweden.

Enligt YouGovs senaste International Travel & Tourism Report 2021, är ”Millennials” den mest ressugna åldersgruppen. 55 procent av de tillfrågade planerar internationella semesterresor de närmaste tolv månaderna, vilket innebär att efterfrågan på resor det närmaste året huvudsakligen kommer att vara från Millennial-generationen, födda 1982-1999 enligt Visit Sweden.

Sverige bedöms nu i än högre grad som ett säkert resmål. Cirka hälften av svenskarna och av de som planerar en resa till Sverige bedömer Sverige som ganska eller mycket säkert, vilket är en fortsatt ökning från maj i år. Fortsatt är det egna hemlandet det mest populära resmålet i alla undersökta länder.

Att kunna resa är näst efter viljan den mest avgörande faktorn för resande. Flera nya flyglinjer och utökat antal avgångar har under senaste månaderna aviserats mellan Sverige och andra länder. Enligt Stockholms Handelskammare har internationella flygbokningar till Arlanda ökat med nästan 389 procent under årets andra kvartal, jämfört mot samma period år 2020.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.