Boeing skär ner på tillverkningstakten av Dreamliner

Boeing sänker den redan låga tillverkningstakten för Boeing 787 Dreamliner efter att man hittat defekt struktur vid tillverkning. FAA ska samtidigt utreda om man anser att det kommer krävas modifieringar på redan levererade Dreamliner-flygplan.

Det krävs ytterligare arbete på färdigtillverkade Dreamliner-flygplan som inte levererats ännu och för att kunna genomföra detta tvingas Boeing sänka tillverkningstakten för flygplanstypen. Tillverkningstakten är redan idag låg, endast fem flygplan i månaden, och framöver kommer den att ligga under fem för att stegvis öka till fem igen uppger Boeing.

Det extra arbete som krävs på nytillverkade Boeing 787-flygplan som inte levererats har att göra med en strukturell defekt på flygplanstypen som Boeing inte preciserar närmare. Reuters rapporterar däremot att problemet ska röra oacceptabla glapp kring det främre tryckskottet. Den amerikanska flygplanstillverkaren upplyser även att man tillsammans med FAA tittat på problemen man hittat och FAA ska utreda om man kommer kräva modifieringar på redan levererade Boeing 787 Dreamliner.

Den lägre tillverkningstakten innebär att Boeing räknar med att bara kunna leverera hälften av de 100-talet Dreamliner-flygplan som man har i ”lager”.

”Vi kommer fortsätta att ta nödvändig tid för att säkerställa att Boeings flygplan uppfyller högsta kvalitet före leverans. I hela företaget är våra team fortsatt fokuserade på säkerhet och integritet när vi driver stabilitet, förstagångskvalitet och produktivitet i vår verksamhet”, skriver Boeing i en kommentar om problemen med Dreamliner-flygplanen.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.