Amapola Flyg börjar flyga inrikes på Irland

Amapola Flyg har vunnit ännu en upphandling av flygtrafik utomlands. Denna gången ska man flyga upphandlad passagerartrafik mellan Dublin och Donegal på Irland.

Amapola Flyg vann tidigare i år en upphandling av flygtrafik mellan Helsingfors och Joensuu. Nu har man vunnit ännu en upphandling utomlands när man ska flyga passagerartrafik på linjen Dublin-Donegal på Irland som varit utan flygtrafik sedan Aer Lingus underleverantör Stobart Air gick i konkurs den 12 juni.

Irlands transportminister, Eamon Ryan, säger i ett uttalande att Amapola Flyg passar mycket bra för kontraktet för flygningar mellan Dublin och Donegal eftersom bolaget specialiserat sig på att flyga upphandlad trafik till avlägsna regioner.

Trafikstart på Dublin-Donegal blir redan den 26 juli då Amapola kommer flyga två gånger om dagen mellan Dublin och Donegal som ligger på norra Irland. Flygplanstyp blir bolagets egna Fokker 50 och det nuvarande kontraktet som tecknats mellan den irländska staten och Amapola sträcker sig sju månader.

”Vi är mycket glada över att ha vunnit anbudet på Donegal-rutten och ser fram emot att välkomna passagerare ombord när vi påbörjar trafiken från Donegal den 26 juli. Vi är glada över att komma in på den irländska marknaden för första gången och ser fram emot att flyga till Donegal flygplats som allmänt anses vara en av de mest natursköna flygplatserna att flyga till i världen”, säger Amapolas VD Erik Salén.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.