Finnair lättar på krav för COVID-certifikat

Finland lättar på sina inreserestriktioner och det innebär att Finnair tar bort kravet att deras resenärer ska visa upp COVID-certifikat vid resa till Finland med flygbolaget.

Från den 12 juli är det möjligt att resa in i Finland utan testning och karantän om man antingen är fullvaccinerad, har haft COVID-19 tidigare, är född år 2006 eller senare eller kommer från ett land med låg spridning av COVID-19. Lättnader i restriktionerna för resande till Finland gör att även Finnair lättar kraven för sina resenärer. Om man reser med Finnair behöver man inte längre visa upp ett COVID-certifikat för att bevisa att man inte har COVID-19 innan man går ombord en av bolagets flygningar till Finland.

”Med den nya lagstiftningen kontrolleras kraven för inresa vid ankomst, så våra kunder behöver inte visa sina certifikat för Finnair vid incheckningen, när deras destination är Finland”, säger Jaakko Schildt, Finnair operativa chef. ”Vi fortsätter att kontrollera dokument för de som byter till en internationell flygning i Helsingfors, enligt myndighetskrav.”

Finlands institut för hälsa och välfärd rekommenderade tidigare i år att alla flygbolag med flyg till Finland ska kräva att deras resenärer visar antingen ett negativt testresultat, ett återhämtningsintyg från COVID-19 eller ett vaccinationsintyg. Med upphörandet av detta har Finnair numera inga egna krav på covidcertifikat uppger flygbolaget.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.