Air France-KLM planerar för 160 nya flygplan

KLM och Transavia är på jakt efter 160 nya flygplan som både ska ersätta befintliga i flygbolagens flottor och utöka flottan. Air France-KLM-koncernen har därför inlett diskussioner med både Airbus och Boeing om nya flygplan.

Air France-KLM koncernens flygbolag KLM, Transavia och Transavia France ska förnya sina flygplansflottor för medeldistanstrafik. Det handlar dels om att ersätta befintliga flygplan men också att utöka flottan rapporterar Reuters. Totalt tittar den fransk-nederländska koncernen på att beställa 160 flygplan och både Airbus och Boeing är med diskussionerna om vilken eller vilka flygplanstyper som kan bli aktuella.

Troligen kommer det att stå mellan Airbus A320neo-familj och Boeings 737 MAX när KLM, Transavia och Transavia France ska ha nya flygplan. Samtliga tre flygbolag använder sig idag av Boeing 737 NG-flygplan för medeldistanstrafik vilket kan tala till fördel för Boeing. Samtidigt kan den amerikanska flygplanstillverkarens problem med 737 MAX vara en nackdel i valet mellan Airbus och Boeing.

En outsider i kampen om att kamma hem Air France-KLMs order, som enligt VD Benjamin Smith är den största i koncernens historia, är Airbus A220 som Air France redan har beställt upp till 60 av. Troligen är dock A220 i sina nuvarande versioner, A220-100 och A220-300 något för små för att ersätta befintliga Boeing 737, framförallt Boeing 737-800 och -900-flygplan.

(Foto: KLM)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.