United Airlines beställer 200 elflygplan från Heart Aerospace

Heart Aerospace har säkrat ytterligare över 300 miljoner kronor för utvecklingen av elflygplanet ES-19 och samtidigt har United Airlines tillsammans med Mesa Airlines beställt 200 elflygplan från den svenska tillverkaren.

Svenska Heart Aerospace har säkrat 300 miljoner dollar i en investeringsrunda från Breakthrough Energy Ventures (BEV), United Airlines och Mesa Airlines för utvecklingen av elflygplanet ES-19 som ska flyga år 2026 och ha plats för 19 passagerare. I samband med investeringarna har Heart Aerospace också tagit mot beställningar på 200 ES-19-flygplan från United Airlines och Mesa Airlines. Dessutom har de båda flygbolagen optioner på ytterligare 100 ES-19. United Airlines är ett av tre stora nätverksbolag i USA och Mesa Airlines flyger passagerare på regionala flyglinjer för United Airlines och American Airlines.

”Jag kan inte tänka mig en starkare koalition för att hjälpa oss elektrifiera kortdistansflyget. BEV är världens ledande klimatfond. United Airlines är ett av världens största flygbolag, som är på gång att bli en global ledare i flygets klimatomställning, och vill vara fossilfria 2050. Mesa Airlines är historiskt sett den största operatören av 19-sätes flygplan någonsin. Kombinationen av ett tydlig behov i närtid av 19-sätes flygplan, och den långsiktiga investeringshorisonten, är  exakt det stöd vi behöver för att lyckas med våra mål”, säger Anders Forslund VD på Heart Aerospace.

”Vi är stolta över att samarbeta med United och Heart för att lansera världens första elektriska, regionala flygplan. Mesa avser att fortsätta sin expansion genom införandet av revolutionär
teknik som gynnar våra passagerare och miljön. Vi är glada att bygga vidare på vårt förhållande med United genom vår gemensamma investering i Heart ”, sa Jonathan Ornstein, styrelseordförande och VD för Mesa.

Av de 200 flygplanen som har beställts ska 100 tillhöra United Airlines och 100 Mesa Airlines.

(Foto: Heart Aerospace)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.