Arlanda fortsätter att bara använda Terminal 5 – långt kvar till nivåerna före pandemin

Antalet passagerare ökar nu men det är långt kvar till nivåerna före pandemin och detta gör att Swedavia planerar för att fortsatt ha all passagerartrafik på Stockholm Arlanda Airport samlad vid Terminal 5 under hela år 2021.

Under juni noterades positiva passagerarsiffror och en tydlig återhämtning för flygresandet. På Stockholm Arlanda Airport var antalet passagerare 81 procent lägre än före pandemin vilket är betydligt bättre än i maj när antalet passagerare var 88 procent lägre jämfört med samma månad år 2019.

Ökningen av passagerare syns även under början av juli uppger Swedavia som trots det ökade resandet under sommaren, och troliga ökningen under resten av året, planerar för att endast ha Terminal 5 öppen på Stockholm Arlanda året ut. Anledningen till detta är att även om antalet passagerare som flyger nu ökar är det fortsatt låga nivåer jämfört med före pandemin och antalet passagerare på Arlanda är också långt ifrån maxkapaciteten på Terminal 5 uppger Swedavias presschef Robert Pletzin för flyg24nyheter. Swedavia utvärderar däremot läget kontinuerligt för att kunna använda Arlanda på bästa sätt.

För att möta det ökande antalet passagerare under sommaren har Swedavia däremot öppnat upp den andra säkerhetskontrollen till Terminal 5 på Arlanda och serviceutbudet i terminalen ökar också allt eftersom. Under förra våren när coronapandemin slog till flyttades all flygtrafik tillfälligt från Terminal 2, 3 samt 4 och sedan dess har all passagerartrafik på Arlanda använt Terminal 5.

(Foto: Kalle Sanner)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.