IATA:s Willie Walsh hoppas på färre restriktioner på den transatlantiska marknaden

IATAs generaldirektör, Willie Walsh tror att den transatlantiska flygmarknaden kommer att öppna upp allt mer inom några veckor. Detta när efterfrågan på resor ökar samtidigt som det enligt Walsh innebär en låg smittorisk att öppna upp gränser.

Vid G7-mötet i Storbritannien i juni kom inga besked om att öppna upp den transatlantiska flygmarknaden och med det resandet mellan USA och Storbritannien. Anledningen till det är att det då inte fanns någon data om hur effektivt vaccin var mot Delta-varianten av COVID-19, men enligt IATAs generaldirektör Willie Walsh har detta nu ändrat sig och IATA förväntar sig nu minskade reserestriktioner mellan Storbritannien och USA de kommande veckorna rapporterar Reuters.

Skulle färre och mindre reserestriktioner bli verklighet och med det enklare att resa mellan Storbritannien och USA är det välkommet av främst nätverksflygbolag där långlinjetrafiken är en viktig del av verksamheten. Dessutom var flyglinjen London-New York före coronapandemin en av de flyglinjer med störst intäkter i hela världen.

Tidigare har flera flygbolag menat att det är dags att öppna upp resandet mellan USA och Storbritannien eftersom de båda ländernas vaccinprogram hittills varit framgångsrika. Nu räknar alltså IATAs generaldirektör att det kommer bli enklare att resa mellan de båda länderna inom några veckor. Samtidigt noterar Willie Walsh att efterfrågan på resor ökar och att länder kan bli tvingade att öppna upp sina gränser om man inte gör det snart när vaccinerade människor vill ut och resa igen.

(Foto: John Taggart)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.