Transavia France börjar flyga Stockholm-Paris

Konkurrensen ser ut att hårdna på flygningar mellan Stockholm och Paris när Transavia France i slutet av oktober börjar flyga mellan Arlanda och Orly-flygplatsen i Paris.

Den 21 oktober börjar Transavia France att flyga till Stockholm Arlanda från Paris Orly som är en av bolagets baser. Det franska lågprisflygbolaget som är en del av Air France-KLM-koncernen kommer att flyga till Stockholm tre gånger i veckan, på torsdagar, fredagar och söndagar med en Boeing 737-800. Linjen blir Transavia Frances andra flyglinje från Stockholm Arlanda efter Montpeiller som invigdes den 11 juni.

”Efter Montpellier i sommar är vi mycket glada över att kunna öppna den här nya rutten från Stockholm till Frankrike. Den nya servicen gör det möjligt för resenärer att njuta av sin semester i Paris under vintern och samtidigt dra nytta av ett bra låg-priserbjudande. Vi ser fram emot att välkomna våra svenska resenärer som är angelägna om att resa igen till den franska huvudstaden”, säger Nicolas Hénin, kommersiell chef på Transavia France.

Sedan tidigare flyger SAS och Air France till Paris från Stockholm men de använder sig av den större Charles de Gaulle-flygplatsen. Före coronapandemin flög även Norwegian mellan Stockholm och Paris, men i nuläget finns det inga lågprisbolag som flyger direkt mellan de båda huvudstäderna.

Paris är en av svenskarnas favoritresmål och trafiken har haft en stabil tillväxt under flera år före pandemin uppger Swedavia. Majoriteteten av resenärerna var före pandemin turister som stannade i Paris, men en betydande andel transfererade och reste vidare. Det bor omkring 30 000 utlandssvenskar i staden med omnejd. Enligt Swedavia är en stor del av resenärerna mellan de två städerna är internationella resenärer, icke bosatta i Sverige. Stockholm är också en populär turistdestination och 2019 utgjorde Frankrike den sjätte största nationaliteten mätt i internationella kommersiella gästnätter.

Transavia France har totalt 50 Boeing 737-800 i sin flygplansflotta och har sin huvudbas på Orly-flygplatsen i Paris men har även baser i Montpellier, Nantes och Lyon. I Nederländerna återfinns nederländska Transavia som flyger med fyra Boeing 737-700 samt 35 Boeing 737-800 från Amsterdam Schiphol, Eindhoven och Rotterdam.

(Foto: Spotting973)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.