SAS återupptar långlinjetrafiken från Stockholm i september

Tidigare under fredagen tillkännagav Finnair att man startar en långlinjebas på Arlanda och nu uppger SAS att man från den 2 september börjar flyga Stockholm-New York igen och under hösten kommer SAS även återuppta flygningar till Chicago samt Miami från Arlanda.

SAS kommer återigen att flyga till alla sina destinationer i USA när direktrutterna till Boston från Köpenhamn återupprättas i september och från Köpenhamn, Oslo samt Stockholm till Miami i oktober. Samtidigt återupptar bolaget långlinjetrafiken från Stockholm Arlanda från den 2 september då man börjar flyga Stockholm-New York igen och under hösten tillkommer även flyglinjer till Chicago och Miami från Stockholm med SAS.

”Det är mycket glädjande att SAS nu kan öka tillgängligheten för både resenärer och frakt till och från Skandinavien, från alla tre huvudstäder, när efterfrågan på resor ökar. Från och med den 2 september kommer SAS att återuppta direktflygningar mellan Stockholm-New York, utöver de nuvarande avgångarna från Köpenhamn och Oslo”, säger Karl Sandlund, tf VD för SAS.

SAS kommer att flyga Stockholm-New York tre till fem gånger i veckan under hösten medan Chicago och Miami kommer att flygas tre gånger i veckan vardera. Stockholm-New York och Miami ser i nuläget ut att flygas med Airbus A330-300 medan Stockholm-Chicago har Airbus A321LR planerad. SAS kommer även att flyga med A321LR på linjen Köpenhamn-Boston från september. Samtidigt kommer SAS att öka antalet flygningar från Köpenhamn till Los Angeles, San Francisco och Washington DC med början i september.

Tidigare under fredagen tillkännagav Finnair att man börja flyga från Stockholm till Miami, Phuket och Bangkok i höst och bara några timmar senare kommer SAS med besked om sin långlinjeuppstart. Det har alltså varit en bra fredag för Swedavia och Arlanda flygplats när det gäller långlinjetrafik.

(Foto: SAS)

En kommentar

  1. Ska USA släppa på de stränga inreserestriktionerna nu? Jag har dessvärre inte hört något om det än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.