Finnair öppnar bas på Arlanda och börjar flyga långlinjer

Finnair ser möjligheter att flyga långlinjer från Sverige och lanserar i vinter en ny bas på Stockholm Arlanda Airport med tre nya långdistanslinjer till Bangkok, Phuket och Miami.

På grund av reducerad trafik under pandemin har Stockholm Arlanda i dagsläget ingen trafik till varken Thailand eller USA. Därför kommer Finnair inför vintersäsongen år 2021 för första gången att utöka destinationsutbudet från Sverige med en bas på Arlanda flygplats bestående av tre Airbus A350. Finnair öppnar tre interkontinentala destinationer, Bangkok, Phuket och Miami från Stockholm vilket ger närmare 15 nya avgångar från Arlanda per vecka i vinter.

”Vi är glada att kunna möta svenskarnas längtan efter resande med direktflyg från Arlanda till Bangkok, Phuket och Miami. Detta är några av de absolut populäraste vinterdestinationerna för svenskar. Vi vet att många just nu planerar sina vinterresor i takt med att världen öppnar upp och vi ser fram emot att välkomna dem ombord på våra Airbus A350”, säger Ole Orvér, Chief Commercial Officer på Finnair.

Från den 22 oktober kommer Finnair att flyga Stockholm-Bangkok fem gånger i veckan och från den 28 november blir det en daglig avgång på sträckan. Den 23 oktober lanseras Stockholm-Miami som ska flygas två gånger per vecka för att den 29 november ökas till fyra avgångar per vecka. Den 24 oktober börjar Finnair flyga Stockholm-Phuket med en avgång per vecka, två avgångar i veckan mellan den 3 november och 29 december och tre avgångar i veckan från den 30 december.

Före coronapandemin flög SAS mellan Stockholm och Miami och Thai Airways mellan Stockholm och Bangkok. Även Phuket flögs under delar av året av Thai Airways.

(Foto: Valentin Hintikka)

En kommentar

  1. Att resa från Höör i Skåne till Stockholm är inget för mig och många andra Skåningar. Vi reser hellre till Kastrup/Köpenhamn för att resa till Thailand dels på grund av restid som det blir en stor skillnad på.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.