50 procent fler passagerare i juni för SAS

SAS ökade kapaciteten under juni och med det ökade även antalet passagerare. Totalt flög över 600 000 passagerare med SAS vilket är 50 procent fler än i maj.

I juni flög 614 000, varav 5 000 charter, passagerare med SAS. Det är ungefär 50 procent fler än i maj och är ännu en indikation på allt fler reser igen. Samtidigt ökade SAS även kapaciteten med 30 procent i juni och fick därmed en kabinfaktor som ökade med 12 procentenheter till 48 procent jämfört med maj.

Karl Sandlund. (Foto: SAS)

”Vi är glada att kunna välkomna fler passagerare, när efterfrågan nu successivt ökar. SAS fortsätter att öppna upp linjer till populära sommardestinationer och ökar kapaciteten på existerande för att tillgodose efterfrågan”, säger Karl Sandlund, tf VD SAS.

Jämfört med juni år 2020 ökade antalet passagerare som flög med SAS med 87 procent men det är fortsatt långt kvar till nivåerna före pandemin. I juni år 2019 flög det nästan tre miljoner passagerare med SAS, vilket då var den högsta passagerarsiffran under en enskild månad någonsin för bolaget, att jämföra med 614 000 i juni i år.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.