Flygplanskrasch vid Örebro flygplats

Enligt flera medier ska ett flygplan som används för fallskärmshoppare ha kraschat runt klockan 19.20 vid Örebro flygplats under torsdagskvällen. Polisen uppger att flera personer omkommit vid kraschen.

Kort efter start ska ett flygplan avsett för fallskärmshoppare ha kraschat vid Örebro flygplats klockan 19.20 under torsdagen. Det ska ha funnits åtta fallskärmshoppare och en pilot ombord på flygplanet vid kraschtillfället som betecknas som ett totalhaveri av polisen enligt Expressen.

I samband med kraschen ska flygplanet fattat eld men det är klockan 20.15 på torsdagskvällen oklart hur skadeläget är för de personer som befunnit sig ombord på flygplanet. En rökpelare har synts från nedslagsplatsen, men vid klockan 20.30 ska branden vara släckt och två personer förda till sjukhus enligt räddningstjänsten i Närke rapporterar TV4.

Under natten mot fredagen uppgav polisen att samtliga nio personer ombord på flygplanet har omkommit i samband med kraschen.

Flygplanet som kraschade är av typen De Havilland DHC-2 och tillhör Skånes Fallskärmsklubb som har sin bas på Kristanstad Österlen Airport.

(Foto: Janee)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.