Nytt försök med flyg från Nederländerna till Sälen

Nederländska BBI-Travel återlanserar en flyglinje till Scandinavian Mountains Airport med start den 19 december. Två dagar per vecka ska det bli flygningar från Groningen till Sälen med Great Dane Airlines Embraer 195 den kommande vintern.

Coronapandemin satte stopp för BBI-Travels flyglinje Groningen-Scandinavian Mountains under förra vintern men till den kommande vintersäsongen gör man ett nytt försök. Mellan den 19 december och 13 mars år 2022 arrangerar BBI-Travel flygningar på linjen på torsdagar och söndagar.

”Det är otroligt glädjande att kunna presentera den här återlanseringen. Tanken var att komma i gång med den här linjen redan förra vintersäsongen men pandemin satte dessvärre tvärstopp för planerna. Nu ser läget bättre ut och det känns kul och hoppfullt att vi kan komma i gång”, säger Gunnar Lenman, VD på Scandinavian Mountains Airport.

Nederländerna är en betydelsefull marknad för Scandinavian Mountains och det finns en efterfrågan hos holländare att både utföra olika vintersporter men även fjällvandring när det inte är vinter vilket är något som är möjligt i Sälen-området. Det gör även att Gunnar Lenman ser möjligheter att ha året runt trafik till Nederländerna på sikt.

”Nederländerna är en viktig marknad för oss. Vi vet att många holländare älskar snö och vintersport. I kombination med våra korta transfertider till skidanläggningarna och en förstklassig alpin familjeprodukt ger det oss ett bra utgångsläge som vi ska ta tillvara på. Vi vet också att holländare älskar fjällvandring och det vi kan erbjuda under sommaren och hösten. Det gör att det här samarbetet med BBI känns extra spännande i vår satsning på att få i gång trafik året runt”, fortsätter Gunnar Lenman.

Flygningarna mellan Groningen och Sälen kommer att utföras av det danska flygbolaget Great Dane Airlines. Flygbolaget har tre Embraer 195 i sin flygplansflotta och dessa kommer att användas för flygningarna till Sälen. Great Dane Airlines Embraer 195 har plats för 118 passagerare per flygning.

(Foto: Scandinavian Mountains Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.