Ny VD på Jönköping Airport

Jönköping Airport får en ny VD i höst när Sofie Hagman tar över posten från Mattias Hörberg som sedan slutet av januari varit tillförordnande VD på flygplatsen.

Styrelsen för Jönköping Airport har utsett Sofie Hagman till ny VD och verksamhetsansvarig för flygplatsen. Sofie Hagman har sedan slutet av år 2018 haft huvudansvaret för driften på flygplatsen som verksamhetsansvarig och ersätter Mattias Hörberg som VD för Jönköping Airport den 1 september. Mattias Hörberg har varit tillförordnad VD sedan den 25 januari i år.

Sofie Hagman. (Foto: Jönköping Airport)

”Jag är väldigt glad och stolt över att styrelsen gett mig förtroende att leda Jönköping Airport vidare mot ett mer hållbart flygresande i en bransch som haft det tufft under pandemin. Jag ser fram emot att tillsammans med bolagets kompetenta medarbetare ta nästa kliv och utveckla flygplatsen framåt”, säger Sofie Hagman.

Jönköping Airport har sedan coronapandemin början varit utan reguljärflyg och charterflyg med passagerare precis som en del andra regionala flygplatser. Flygplatsen har däremot, till skillnad från många andra regionala flygplatser i landet, fraktflyg, från bland annat Oslo och Bryssel som använder flygplatsen regelbundet. Jönköping Airport har också används för att transportera COVID-19-tester till Tyskland för analys.

(Foto: Jönköping Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.