Norwegian: ”Trafiksiffror för juni visar fortsatt positiv trend”

Reserestriktioner fortsätter att påverka Norwegian men det norska lågprisflygbolaget ser allt fler bokningar komma in och i juni flög dubbelt så många passagerare med bolaget jämfört med juni föregående år.

I juni flög 225 509 passagerare med Norwegian vilket är ungefär dubbelt så många som juni år 2020. Jämfört med juni förra året har den totala kapaciteten, mätt i tillgängliga stolskilometer, ökat med 182 procent och antalet intäktskilometer med 102 procent. Kabinfaktorn för juni var på nästan 63 procent, en minskning med 25 procentenheter jämfört med förra året uppger det norska lågprisflygbolaget.

Samtidigt som det var en ökning av passagerare i juni kommer Norwegian att skruva upp trafiken ytterligare under juli med fler destinationer och fler flygplan i drift. För Sveriges del innebär det att linjenätet utökas ytterligare med direktflyg till Kiruna, Vilnius, Palermo, Rom, Rhodos, Prag, Larnaca, Krakow, Budapest och Belgrad från Stockholm.

”Med det fortsatta och gradvisa återöppnandet av samhällen ökar beställningar från vecka till vecka. För att möta efterfrågan har vi återupptagit flygningar till populära destinationer i Europa. Vi fortsätter att anpassa linjenätet beroende på efterfrågan nu i sommar, men också under hösten och kommande vintern”, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.