Testcenter på Malmö Airport

Swedavia har sedan tidigare testcenter för PCR- och antigentester på Arlanda och Landvetter. Nu öppnar flygplatsoperatören i samarbete med Scantest även ett testcenter på Malmö Airport.

När världen nu sakta öppnar upp ser Swedavia att allt fler vill ut och resa igen och det finns en stor efterfrågan från resenärer och flygbolag att kunna genomföra PCR- och antigentester samt utfärdande av reseintyg på flygplatsen. Swedavia har därför genom lagen om offentlig upphandling tecknat avtal med Scantest för etablering av ett testcenter på Malmö Airport.

”Vi tycker givetvis att det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag på Malmö Airport. Testerna är viktiga vid återstarten av flygresandet och är i många fall ett nödvändigt komplement till Covidbeviset,” säger Karin Öhrström, flygplatschef Malmö Airport.

Scantest utför PCR- och antigentest på flygplatsen och vid negativt test utfärdas ett reseintyg signerat av en specialistläkare. Svarstiden för PCR-test är 2-4 timmar och för antigentest 30-60 minuter. Öppettiderna för testcentret anpassas till flygtrafiken på Malmö Airport.

Swedavia upplyser även att olika regler gäller för olika länder avseende hur många timmar innan avresa som testet behöver tas samt om de kräver ett specifikt format på reseintyget. Resenären ansvarar för att kontrollera med sitt flygbolag vad som gäller för den enskilda resan innan provtagningen sker.

(Foto: Kalle Sanner)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.