BRA har återinvigt fem linjer

Under veckan har BRA återupptagit ytterligare tre flyglinjer till Stockholm som man flög före pandemin och det innebär att Åre Östersund, Kalmar och Halmstad åter har flygförbindelser till Stockholm Bromma med BRA. Flygbolaget har även återupptagit två direktlinjer från Visby, till Göteborg och Malmö.

Den 28 juni återinvigde BRA flyglinjen Stockholm Bromma-Halmstad med fyra avgångar i veckan under sommaren. I tisdags, den 29 juni, återupptog BRA även sina flygningar till Kalmar från Stockholm Bromma. Kalmar kommer under sommaren att ha tre avgångar i veckan med BRA till huvudstaden. Den 1 juli återupptogs trafiken även på sträckan Stockholm Bromma-Åre Östersund med två avgångar i veckan. Samtliga linjer flygs med BRAs ATR 72-600.

I sommar ska Halmstad-Bromma flygas på måndagar, onsdagar, fredagar samt söndagar, Kalmar-Bromma ska flygas på tisdagar, onsdagar samt söndagar och Åre Östersund-Bromma ska flygas på torsdagar samt söndagar. Enligt ett tidigare pressmeddelande från BRA kommer tidtabellerna på linjerna att förstärkas under slutet av augusti.

Halmstad City Airport har under stora delar av pandemin haft flygtrafik till Stockholm Bromma även utan BRA eftersom Air Leap, som numera använder varumärket Air Halland på sträckan, flugit mellan Halmstad och Bromma med främst Saab 340. Kalmar Öland Airport hade under år 2020 trafik till Bromma med Air Leap under en kort period men med undantag för det har även denna flygplats varit utan flygningar till Bromma under pandemin. Åre Östersund Airport har däremot varit helt utan reguljärtrafik till Bromma flygplats sedan BRA upphörde med sin trafik vid pandemins början.

BRA har även återupptagit flygningar på sträckorna Malmö-Visby och Göteborg-Visby som före pandemin flögs året runt. Detta året ser det dock ut att enbart bli sommarlinjer då direktflygningarna mellan Gotland och Göteborg respektive Malmö upphör i mitten av augusti. Även Air Leap har genom varumärket Air Gotland börjat flyga mellan Göteborg och Visby med flygningar på torsdagar, fredagar och söndagar. BRA flyger Göteborg-Visby på tisdagar, fredagar och söndagar.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.