Premiärflygning för Flyr i Norge

Under gårdagen var det premiärflygning för det norska flygbolaget Flyr. Klockan 11.41 lyfte flygbolagets första kommersiella flygning från Oslo Gardermoen med destination Tromsö.

Efter en hel del förberedelser flyger nu det norska flygbolaget Flyr passagerare. Med en planerad avgångstid klockan 11.30 på onsdagen från Oslo Gardermoen genomfördes den första kommersiella flygningen i flygbolagets historia som FS 408 med Tromsö som destination. Vid ceremonin före flygningen närvarande bland annat flygbolagets styrelseordförande Erik G. Braathen och Flyrs VD, Tonje Wikstrøm Frislid.

”Det här är en dag vi har sett fram emot länge. Vi hade inte kunnat göra detta utan våra fantastiska kollegor, partners, myndigheter och inte minst de kunder som har gett oss ett strålande mottagande. Jag vill tacka alla som har hejat på oss och ser fram emot att välkomna dig ombord på Flyr på framtida resor till städer i Norge och välkända och älskade destinationer i Europa”, säger VD Tonje Wikstrøm Frislid.

Flyrs ambition är att vända trenden inom luftfarten med ökad användning av outsourcing och arbetskraft från lågkostnadsländer enligt ett pressmeddelande. Flygbolaget startades under coronapandemin med en tydlig vision att bygga ett norskt flygbolag tillsammans med de anställda. Inledningsvis kommer Flyr att flyga till ett antal norska städer, samt ett urval av populära destinationer i Europa, inklusive Malaga, Alicante och Nice med Boeing 737-800.

Både antalet anställda som just nu är 100 och ska bli 350 innan året är slut, och antalet flygplan samt destinationer kommer att utökas i takt med efterfrågan.

(Foto: Flyr)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.