Eurowings börjar flyga till Luleå och Kiruna

Eurowings fortsätter att expandera i Sverige och lanserar nu två flyglinjer till Norrland från Stuttgart under den kommande vintersäsongen.

Vintersäsongen år 2021/2022 kommer Eurowings att trafikera två reguljära flyglinjer till Norrland från Stuttgart som är en av det Lufthansa-ägda lågprisbolagets baser. Både Luleå och Kiruna kommer att få trafik den tyska staden med två respektive en avgång i veckan under vintern med Airbus A320.

”Den nya direktlinjen till Stuttgart i Tyskland är ett viktigt tillskott till Luleå Airports utbud och erbjuder resenärer som vill besöka norra Sverige ett smidigt och tryggt resande vilket kommer att attrahera fler besökare till regionen. Den kommer också att uppskattas av det lokala näringslivet och boende i regionen som kan flyga direkt från Luleå till Tyskland”, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

På onsdagar och söndagar från den 5 december kommer Eurowings att flyga mellan Luleå och Stuttgart. Avgångstid från Tyskland är klockan 06.20 med ankomst till Luleå tre timmar och fem minuter senare. Från Luleå blir det avgång klockan 10.10 med landning på Stuttgarts flygplats klockan 13.15. Kiruna-Stuttgart kommer att flygas på lördagar från den 4 december med avgång från Stuttgart klockan 14.50 och landning på Kiruna Airport klockan 18.10. 40 minuter senare återvänder man till Stuttgart där ankomsttiden är klockan 22.10.

De senaste åren har tyskar, näst efter norrmännen, varit destinationen Swedish Laplands mesta internationella besökare sett till antalet gästnätter. Mellan åren 2013 och 2019 ökade de tyska gästnätterna med nästan 40 procent, men på grund av pandemin minskade de med 44 procent under 2020 jämfört med 2019 uppger Swedavia.

”Idag firar vi i besöksnäringen tillsammans med Swedavia resultatet av en gemensam målmedveten bearbetning av tyska flygbolag. Ökad och förbättrad reseinfrastruktur är en avgörande faktor för näringens återhämtning efter pandemin där fler direkta flyglinjer även blir ett tydligt kvitto på att vi har ett starkt och attraktivt internationellt destinationsvarumärke”, sade Annika Fredriksson, tf vd Swedish Lapland Visitors Board när man tillkännagav Eurowings nya flyglinjer.

De två nya flyglinjerna blir Eurowings första reguljära linjer till Norrland men vanligtvis brukar man under vintern utföra charterflygningar till Arvidsjaur för den tyska bilindustrin.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.