Tre Airbus från Croatia Airlines besökte Malmö

Kroatiens fotbollsmatch i EM mot Spanien i Köpenhamn innebar att Croatia Airlines satte in extra flygningar mellan Zagreb och den danska huvudstaden. Dessutom besökte tre Croatia Airlines-flygplan även Malmö Airport under måndagen.

Croatia Airlines har 13 flygplan i sin flotta och tre av dessa besökte Malmö Airport under måndagen eftersom Kroatien mötte Spanien i fotbolls-EM i närbelägna Köpenhamn. Detta rapporterar Simple Flying. Vanligtvis flyger Croatia Airlines en morgonavgång från Zagreb till Köpenhamn och denna i kombination med fyra charterflygningar under måndagen skapade en betydligt större närvaro från det kroatiska flygbolaget i Köpenhamn.

Croatia Airlines ordinarie flygningar OU 480 och OU 481 flögs med en Dash 8 Q400 medan de fyra charterflygningarna genomförds med två Airbus A319 (9A-CTG och 9A-CTH) som har plats för 144 passagerare samt en Airbus A320 (9A-CTJ) som har plats för 174 passagerare. Efter att charterflygningarna landat på Kastrup mellan klockan 09.10 och 09.50 och släppt av passagerare flög två till Malmö Airport för att stå parkerade där under dagen i väntan på att flyg hem fotbollsfans efter fotbollsmatchen på sena måndagskvällen.

Det tredje flygplanet, en av Airbus A319-flygplanen, återvände därefter till Zagreb för att genomföra ännu en charterflygning till Köpenhamn som landade i Danmark på måndagseftermiddagen enligt data från Flightradar24. Därefter flög även detta flygplan till Malmö för parkering. Runt klockan 23.00 återvände de tre Croatia Airlines-flygplanen till Kastrups flygplats från Malmö för att strax efter midnatt sätta kurs mot Zagreb med fotbollsfans.

Anledningen till att Croatia Airlines flög sina flygplan till Malmö Airport i väntan på att flyga tillbaka till Kroatien är att det inte fanns tillräckligt med uppställningsplatser lediga för dessa flygplan enligt Davor Janušić, talesperson för Croatia Airlines som flyg24nyheter varit i kontakt med.

Även andra flygbolag ökade kapaciteten på flygningar mellan Köpenhamn och Kroatien enligt Simple Flying. SAS och Norwegian flög under dagarna före och flyger även någon dag efter fotbollsmatchen, till Pula och Split med både skandinaviska semesterfirare och troligen en del kroatiska fotbollsfans.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.