Ryanair utökar tillfälligt från Växjö

Efterfrågan på resor till Spanien från Växjö är stor och Ryanair ökar därför tillfälligt antalet avgångar till Alicante från den småländska flygplatsen och ökningen kan bli permanent.

Det är VXO News som rapporterar att det irländska lågprisflygbolaget Ryanair ökar antalet avgångar på linjen Växjö-Alicante som flygs med en Boeing 737-800. Detta innebär att istället för två avgångar i veckan blir det under den första halvan i juli tre avgångar i veckan till Alicante från Småland. Enligt VXO News kan den tillfälliga ökningen av trafiken också bli permanent om intresset för flyglinjen ligger kvar på höga nivåer.

De extra avgångarna kommer att flygas på måndagar med avgångstid klockan 18.05 från Växjö och klockan 14.05 från Alicante. Flygtiden på sträckan är tre timmar och 30 minuter. De ordinarie två avgångarna i veckan mellan Växjö och Alicante flygs på torsdagar och söndagar.

Växjö Småland Airport har i nuläget flygtrafik med Ryanair och Wizz Air. Den 30 augusti får flygplatsen dessutom tillbaka flyglinjen till Stockholm Bromma som flygs av BRA. Till en början blir det fem avgångar i veckan, varje vardag, till Bromma flygplats, men med förhoppningen att efterfrågan gör det möjligt att utöka antalet flygningar under hösten.

(Foto: Mats Samuelsson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.