Finnair utökar samarbetet med Juneyao Air

Finnair och Juneyao Air utökar sitt samarbete på linjen Helsingfors och Shanghai där båda bolagen flyger. Dessutom utökar man samarbetet för att resenärer ska nå fler destinationer i Europa och Asien.

Oneworld-medlemmen Finnair och kinesiska Juneyao Air, som är en ”connecting partner” till Star Alliance, utökar sitt samarbete som framöver blir ett kommersiellt samarbete på flyglinjen Helsingfors-Shanghai. Detta kommer bland annat innebära mer konsekventa villkor för resenärer som exempelvis samma bagagepolicy för både flygbolagen. Dessutom kommer det utökade samarbete innebära bättre förbindelser mellan bolagens båda nätverk som består av 57 destinationer i Kina med Juneayo Air och 65 i Europa med Finnair.

”Finnair handlar om att erbjuda de bästa förbindelserna mellan Europa och Asien”, säger Topi Manner, VD på Finnair. ”Detta är ett verkligt vinn-vinn-partnerskap, vilket gör det möjligt för Finnair- och Juneyao-kunder att få mycket förbättrad tillgång till vårt gemensamma nätverk. Det är också ett bevis på Finnairs ständiga engagemang för Kina som en strategisk marknad. Vi ser fram emot att arbeta nära våra vänner på Juneyao för att bygga en ännu starkare bro mellan Kina och Europa genom våra Shanghai- och Helsingfors-nav. ”

I dagsläget flyger Finnair och Juneyao Air två gånger i veckan mellan Helsingfors och Shanghai men kommer att utöka antalet avgångar på linjen när efterfrågan finns och pandemin tillåter detta. Före coronapandemin flög de båda flygbolagen dagligen mellan Helsingfors och Shanghai. Juneyao Air lanserade sin linje från Shanghai till Helsingfors i juli år 2019 och sedan dess har Finnair och Juniyao haft ett codeshare-samarbete på Helsingfors-Shanghai och på utvalda anslutningsflyg från Helsingfors till Europa och från Shanghai till andra destinationer i Kina.

Juneyao Air är baserade i Shanghai och genomförde sin första flygning år 2006. Bolaget har baser både på Pudong-flygplatsen och Hongqiao-flygplatsen i Shanghai och flygplansflottan består av 80 flygplan varav sex är Boeing 787 Dreamliner som bland annat används för långlinjer.

(Foto: Valentin Hintikka)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.