Ryanair börjar flyga från Helsingfors

Ryanair återvänder till Helsingfors och Vandas flygplats med 29 avgångar i veckan när man öppnar åtta flyglinjer från den finska huvudstaden i vinter. Dessutom lanserar man en ny flyglinje från Tammerfors.

När vintertidtabellen tar sin början i slutet av oktober börjar Ryanair flyga på åtta nya flyglinjer från Helsingfors vilket är nästa steg i bolagets nordiska expansion som bland annat innehåller en ny bas på Arlanda flygplats som också börjar i slutet av oktober. Från Helsingfors kommer Ryanair att flyga till London Stansted, Milano Bergamo, Riga, Warszawa, Bryssel Charleroi, Kaunas, Paris Beauvais och Poznan. Sammanlagt blir det 29 avgångar i veckan till de åtta destinationerna.

Ryanairs besked innebär en ökad konkurrens till och från Helsingfors där före pandemin framförallt Norwegian dominerade bland lågprisflygbolagen. Många av Ryanairs nya flyglinjer kommer dessutom att flygas i konkurrens med Finnair som har sitt nav i Helsingfors.

Förutom Ryanairs nya flyglinjer till Helsingfors öppnar man även upp en ny flyglinje från Tammerfors till London Stansted under vintern. Detta kompletterar Ryanairs tidigare flyglinjer från Villmanstrand i Finland till Berlin, Budapest, Milano-Bergamo och Wien som just nu är det irländska lågprisflygbolagets enda linjer till Finland.

”Vi är glada över att Ryanair öppnar nya rutter från Helsingfors flygplats och Tammerfors-Pirkkala. Vi är glada att Ryanair beslutade att fatta ett så betydelsefullt beslut. Det är fantastiskt att Finlands breda utbud av bra flygförbindelser gradvis återhämtar sig. Detta är en signal om att vi går mot bättre tider. Att resa genom Finavias flygplatser är smidigt och säkert ”, säger flygplatsoperatören Finavias Senior Vice President, Sales and Route Development Petri Vuori.

(Foto: Michal Osmenda)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.