Amapola fortsätter flyga till Örnsköldsvik och Sundsvall

Trafikverket förlänger upphandlingen av flygtrafiken från Örnsköldsvik och Sundsvall till Stockholm Arlanda. Amapola Flyg får fortsatt förtroende och kommer att trafikera de båda norrländska flygplatserna som längst till den 25 september år 2021.

Med anledning av coronaviruset har Trafikverket fått i uppdrag av regeringen att upphandla flygtrafik för att säkerställa samhällsviktiga funktioner. Nu är en ny period upphandlad för flygningar till Stockholm från Örnsköldsvik samt Sundsvall och det blir precis som föregående period Amapola Flyg som ska flyga.

Trafikverket fick den 3 juni i uppdrag att fortsätta upphandla flygtrafik i tillräcklig omfattning för att säkerställa grundläggande tillgänglighet till åtta orter i Norrland och på Gotland. Av de åtta flygplatser som ingick i uppdraget har Örnsköldsvik och Sundsvall inte tillräcklig kommersiell trafik för att uppfylla kraven. Därför kommer Amapola Flyg att fortsätta flyg Örnsköldsvik-Sundsvall-Stockholm Arlanda som längst till den 25 september i år.

Amapola Flyg kommer att flyga sträckan med en avgång i vardera riktning på vardagar och söndagar med en Fokker 50. Under vardagar i sommar blir det avgång klockan 10.45 respektive 11.35 från Örnsköldsvik och Sundsvall medan returflygningen från Stockholm lämnar Arlanda klockan 18.10. På söndagar är det avgång klockan 15.00 respektive 15.50 från Örnsköldsvik och Sundsvall och från Stockholm Arlanda klockan 17.10. Från den 16 augusti återgår man till som tidigare en morgonavgång till Stockholm och en kvällsavgång från huvudstaden.

Trafikverket upplyser att om något flygbolag väljer att börja flyga till någon av flygplatserna från Stockholm på kommersiella villkor upphör den upphandlade trafiken till den aktuella flygplatsen.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.