Podcast om framtidens flyg

År 2020 slog coronapandemin omkull flygbranschen. Transportföretagen tittar nu i en podcast på hur framtiden för flyget kommer att se ut i deras serie ”Från A till B” som fokuserar på hur transportbranschen förändras.

År 2020 var troligen det värsta året någonsin för flygbranschen. Coronapandemin lamslog resandet i världen och med det även stora delar av flyget. De många aktörerna som antingen är en del av flygbranschen eller beroende av branschen befinner sig just nu i ett läge där man börjar märka av en återhämtning, men många har tagit stor skada.

Flygplansleasingbolaget Air Lease Corporations VD Steve Udvar-Hazy sätter fingret på läget i flygbranschen när han beskriver situationen under coronapandemin som att flygbranschen förlorat allt man tjänat sedan andra världskriget på grund av pandemin. Alla överskott och vinster som aktörer arbetat hårt för är borta och istället är det skulder och åter skulder.

Så, hur kommer framtidens flyg att se ut, när dels en återhämtning nu ser ut att vara på gång och dels längre in i framtiden än under en återhämtningsfas? Det finns bland annat möjligheter att tänka nytt för flygbranschen i återuppbyggnaden. Detta tittar Transportföretagen i podcasten ”Från A till B” i avsnittet ”Flyget – miljardindustrin tvingades landa” som bland annat går att lyssna på här. Deltar i podcasten gör bland annat Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen flyg och Anders Forslund, VD Heart Aerospace.

(Foto: Transportföretagen)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.