Wizz Air försöker på ny inrikesmarknad

Wizz Air gör ett nytt försök att slå sig in på en inrikesmarknad efter det misslyckade försöket i Norge. Det ungerska lågprisflygbolaget planerar nu för att flyga inrikes i Storbritannien i sommar.

Den 9 juli gör Wizz Air ett nytt försök med att etablera sig på en ny inrikesmarknad. Denna gången är det Storbritannien som gäller när lågprisbolaget lanserar två flyglinjer till den brittiska ön Jersey i Engelska kanalen. Wizz Air ska flyga två gånger i veckan från Cardiff och Doncaster/Sheffield till Jersey men man har inte tillkännagivit vilken flygplanstyp som ska användas för flygningarna. Bolagets flygplansflotta består uteslutande av Airbus-flygplan, A320 eller A321.

De nya flyglinjerna, som ska utföras av Wizz Air UK, till Jersey är en försiktig satsning jämfört med den på inrikesflyg i Norge och syftar till att kunna erbjuda britter semesterflyg till Jersey när det råder osäkerhet kring internationellt resande i sommar.

Wizz Air har tidigare under året försökt att etablera sig på den norska inrikesmarknaden med ett antal flyglinjer. Det försöket blev dock inte lyckat eftersom man efter sju månader nu har givit upp sina inrikeslinjer i Norge. Wizz Air mötte hårt motstånd i Norge på grund av relationen till sina anställda och fackförbund. I dagsläget flyger Wizz Air endast inrikesflyg i Italien.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.