SAS hoppas på långlinjetrafik från Stockholm vid sommarens slut

Den 3 juli återupptar SAS långlinjeflygningar från Oslo när man börjar flyga till New York. Långlinjetrafiken från Stockholm med SAS får dock vänta ytterligare, men förhoppningen är att komma igång vid slutet av sommaren.

SAS kommer från den 3 juli att återuppta långlinjetrafiken mellan Norge och USA när man börjar flyga Oslo-New York. Linjen kommer att flygas två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar från Oslo och torsdagar samt söndagar från Newark-flygplatsen utanför New York. Linjen Oslo-New York ska flygas med en av SAS Airbus A350-900 enligt bolagets presschef Freja Annamatz. Flygningarna till New York öppnar dels upp för direktresande för passagerare, men direktflygningar från Oslo till New York är även viktiga för den norska fiskeindustrin.

”SAS är mycket nöjd med att kunna återuppta direkta interkontinentala rutter med en attraktiv tidtabell från Oslo. Många ser fram emot att besöka familj och vänner i USA och våra kunder har särskilt efterfrågat denna rutt. New York-rutten kommer också att vara viktig för norsk fiskexport”, sade Kjetil Håbjørg, Executive Vice President och Chief Services Officer på SAS vid återlanseringen av Oslo-New York-linjen.

Medan Oslo får tillbaka en flyglinje till USA med SAS i början av juli får Stockholm och Arlanda flygplats vänta ett tag till. SAS har inget bestämt startdatum för när man återupptar långlinjetrafiken från Sverige som före pandemin bestod av flyg till New York, Chicago och Miami från Arlanda. SAS uppger att man ständigt utvärderar situationen som påverkas kraftigt av reserestriktioner och hoppas starta upp långlinjetrafiken från Stockholm vid slutet av sommaren.

SAS har däremot ett antal långlinjeflygplan parkerade på Arlanda i väntan på att de ska sättas i trafik igen. Enligt Flightradar24 står två Airbus A330-300 och en Airbus A321LR tillhörande SAS långtidsparkerade på Arlanda flygplats.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.