Nytt testcenter för PCR- och antigentester för COVID-19 på Arlanda

I sommar väntas flygtrafiken och antalet passagerare öka och därför öppnar nu Swedavia upp ett nytt testcenter för PCR- och antigentester för COVID-19 på Stockholm Arlanda Airport för att underlätta för resenärer.

I måndags, den 21 juni, öppnade ExpressCare i samarbete med Swedavia ett testcenter för PCR- och antigentester för COVID-19 på Stockholm Arlanda Airport. Det är nu möjligt att utföra PCR- och antigentest mellan klockan 02.00-23.00 alla dagar i veckan och det finns ett laboratorium i testcentret på flygplatsen för analyser. Vid negativt test utfärdas ett reseintyg signerat av en specialistläkare.

”Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras”, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

Olika regler gäller för olika länder avseende hur många timmar innan avresa som testet behöver tas samt om de kräver ett specifikt format på reseintyget. Resenären ansvarar för att kontrollera med sitt flygbolag vad som gäller för den enskilda resan innan provtagningen sker. I UD:s app Resklar finns också information om vad som gäller för aktuell resa uppger för Swedavia. Svarstiden för PCR-test är 2-4 timmar och för antigentest 30-60 minuter vid testcentret på Arlanda.

Sedan tidigare finns Airport Sky Vårdcentral och Apoteksgruppen i SkyCity som kan utföra PCR- och antigentester under vissa tider.

(Foto: Victoria Ström)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.