Eurowings lanserar två flyglinjer till Skandinavien från Prag

Lufthansas lågprisbolag Eurowings öppnar till hösten en bas i Prag och det ger den tjeckiska huvudstaden ett antal nya flyglinjer, bland annat till Stockholm och Köpenhamn.

Den 31 oktober öppnar Lufthansakoncernens lågprisbolag Eurowings en ny bas i Prag. Där kommer man att basera två Airbus A320-flygplan som under sommaren år 2022 ska bli tre och detta innebär att Eurowings för första gången kommer att erbjuda direktflygningar från den tjeckiska huvudstaden till destinationer utanför Tyskland.

”Vi kommer att fokusera på att erbjuda lokal touch i kombination med förstklassiga kundvänliga tjänster på vår Prag-bas som tydligt skiljer Eurowings från lågprisflygbolag. Vi ser fram emot att snart övertyga många tjeckiska gäster om våra utmärkta Eurowings-produkter och tjänster,” säger Eurowings VD Jens Bischof.

Från slutet av oktober kommer Eurowings att flyga direkt från Prag till destinationer som Barcelona, Milano, Aten, Tel Aviv och Birmingham. Eurowings kommer dessutom att öppna upp två skandinaviska linjer från Prag då man lanserar flygningar till Stockholm Arlanda och Köpenhamn i höst. Före coronapandemin hade SAS, Norwegian och CSA Czech Airlines flygningar mellan Arlanda och Prag.

Idag flyger Eurowings till Stockholm från Düsseldorf, Hamburg och Köln medan Köpenhamn har en linje till Düsseldorf med Eurowings. Det Lufthansaägda bolaget har sedan tidigare baser i Berlin, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, München, Nürnberg, Palma, Pristina, Salzburg, Stuttgart, Wien och Dortmund och flyger mycket av Lufthansakoncernens trafik till och från Tyskland som inte går via Lufthansa-naven Frankfurt och München.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.