easyJet börjar flyga Stockholm-Malaga

easyJet startar två linjer från bolagets nya sommarbas i Malaga till Stockholm Arlanda och Köpenhamn. Linjerna börjar flygas den 20 respektive 19 juli. Dessutom börjar easyJet även flyga till Palma de Mallorca från både Stockholm och Göteborg.

Det brittiska lågprisflygbolaget easyJet har nu öppnat en tredje bas i Spanien, efter Barcelona och Palma de Mallorca, på Malagas flygplats. easyJet kommer att ha tre Airbus-flygplan baserade i Malaga under sommaren och detta innebär ett flertal nya linjer från den spanska solkusten med det brittiska lågprisflygbolaget.

Enligt Svenska Magasinet är två nya easyJet-linjer från Malaga skandinaviska. Både Stockholm och Köpenhamn kommer under sommartidtabellen att få fler flygningar till Malaga genom easyJet. Malaga-Stockholm ska flygas två gånger i veckan, tisdagar samt lördagar, från den 20 juli och Malaga-Köpenhamn tre gånger i veckan, måndagar, onsdagar samt fredagar från den 19 juli.

”När Europa gradvis öppnar för turism vet vi att det finns en uppdämd efterfrågan på resor, och vi behåller flexibiliteten för att snabbt öka vår verksamhet för att möta den efterfrågan och en säsongsbas ger oss en lösning som passar perfekt med behoven hos marknaden, vilket är ytterligare ett exempel på ett innovativt initiativ som gör vår affärsmodell ännu effektivare,” har easyJets chef över södra Europa, Javier Gándara, tidigare sagt om bolagets nya Malagabas.

Sedan tidigare flyger Norwegian och SAS till Malaga både från Stockholm och Köpenhamn. Från den 31 oktober börjar även Ryanair att flyga mellan Stockholm Arlanda och Malaga. Från Köpenhamn flyger dessutom Ryanair och det spanska lågprisflygbolaget Vueling till Malaga.

Förutom flyglinjerna till Malaga lanserar easyJet även flygningar till Palma de Mallorca från Stockholm och Göteborg i sommar fram till slutet av oktober. Från den 20 juli börjar easyJet flyga Stockholm-Mallorca tre gånger i veckan (tisdag, torsdag och lördag) och från den 21 juli börjar man flyga Göteborg-Mallorca två gånger i veckan (onsdagar och lördagar).

”Vi välkomnar easyJet tillbaka till Landvetter och är förstås väldigt glada för den utökade tillgängligheten som blir viktig i återstarten efter pandemin i hela Sverige. Att man vågar expandera och satsa efter dessa tuffa tider är ett tydligt tecken på den svenska marknadens starka position,” säger Anna Strömwall, Flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.