Ny VD hos Norwegian med omedelbar verkan

Med omedelbar verkan lämnar Jacob Schram nu VD-posten på Norwegian och ersättas av flygbolagets finanschef Geir Karlsen.

Norwegian uppger att man den 21 juni byter VD med omedelbar verkan när den tidigare finanschefen Geir Karlsen tar över spakarna hos det norska lågprisflygbolaget från Jacob Schram. Jacob Schram, som valdes till VD för Norwegian i november år 2019, kommer på heltid att bistå Norwegians styrelse i sitt arbete under sin uppsägningstid fram till den 31 mars år 2022.

Norwegians nye VD Geir Karlsen har haft tjänsten som finanschef på flygbolaget sedan april år 2018. Från juli år 2019 till december år 2019 var han dessutom tillförordnad VD. Han har lång erfarenhet från börsnoterade företag inom sjöfart och offshore och har under de senaste tolv åren haft olika finanschefs-positioner i internationella företag som Golden Ocean Group och Songa Offshore.

”Jag är glad att meddela att Geir Karlsen på styrelsens begäran har accepterat jobbet som VD för Norwegian. Karlsen har framgångsrikt lett den ekonomiska återuppbyggnaden av Norwegian och har de kompetenser, fokus, förtroende och engagemang som gör honom till det bästa valet som VD för Norwegian”, säger Svein Harald Øygard, styrelseordförande i Norwegian.

Även Norwegians grundare och tidigare VD, Bjørn Kjos är nöjd med valet av ny VD och uppger för norska Dagens Næringsliv att valet av Geir Karlsen är ett ”väldigt klokt val”.

Det norska lågprisflygbolaget uppger också att man inte lyckas nå en överenskommelse med Jacob Schram om avgångsvederlag som reflekterar de utmaningar som flygindustrin står inför. Schram kommer att få sin nuvarande lön fram till den 31 mars år 2022, och därefter 15 månaders avgångsvederlag.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.