Emirates ökar trafiken till Stockholm

Under juli utökar Emirates sin trafik från Dubai till Stockholm Arlanda. Det blir ytterligare en avgång i veckan och totalt kommer man då upp i fem avgångar i veckan till Stockholm.

Emirates återupptar trafiken till åtta destinationer i juli och utökar trafiken till tolv destinationer som man redan flyger till i Europa, Afrika och Nordamerika allt eftersom det öppnas upp för mer internationellt resande. En av destinationerna i Europa som får mer trafik med Emirates till bolagets nav i Dubai är Stockholm Arlanda vilket CHECK-IN.DK var först att rapportera om.

Från den 1 juli kommer Emirates att öka antalet avgångar på sträckan Stockholm Arlanda-Dubai från fyra till fem i veckan. Det blir trafik alla dagar i veckan förutom på måndagar och torsdagar med Boeing 777-300ER från Arlanda. Avgångstid från Dubai är klockan 08.40 med ankomst till Stockholm klockan 13.10. Till Dubai flyger Emirates klockan 15.05 med landning klockan 23.20 på de dagar de flyger från Stockholm.

”Vi uppmuntras av den senaste utvecklingen eftersom många länder har börjat vända och öppna igen för internationella besökare, och vi ser starka tecken på en uppdämd efterfrågan där restriktioner har lättat”, säger Emirates VD Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum i ett pressmeddelande.

Emirates kommer i juli att flyga till 90 procent av de destinationer som man hade före coronapandemin och det innebär att man kommer att flyga till 124 destinationer från sitt nav i Dubai. Emirates planerar även för att utöka trafiken med sina Airbus A380 i sommar som ska flyga på 15 linjer från Dubai.

(Foto: NMOS332)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.