ACR får förnyat förtroende och utökar med en flygplats

Det svenska flygtrafikledningsföretaget ACR adderar ytterligare ett flygledartorn till sin portfölj när man vunnit en upphandling av flygtrafikledning på Mora flygplats. Dessutom får man förlängt avtal på Borlänge, Västerås, Örebro, Trollhättan och Växjö flygplats.

Aviation Capacity Resources (ACR) har vunnit den gemensamma upphandlingen av flygtrafikledningstjänster på flygplatserna Borlänge, Mora, Stockholm-Västerås, Trollhättan Vänersborg, Växjö och Örebro. Den upphandling som genomförts gäller för perioden 1 januari år 2022 till 31 december år 2025 med möjlighet till förlängningen ytterligare två år.

ACR har sedan tidigare bedrivit flygtrafikledning på flygplatserna i Borlänge, Västerås, Trollhättan Vänersborg, Växjö och Örebro men nu tillkommer alltså flygtrafikledning på Mora flygplats som blir den artonde flygplatsen som ACR sköter flygtrafikledningen på.

”Det är mycket glädjande att ACR har fått utökat förtroende att bedriva kostnadseffektiv och säker flygtrafikledning för dessa flygplatser. Ett plus är att vi från januari 2022 ska driva tornet i Mora. Det finns bemanningssynergier i att driva både Borlänge och Mora under samma organisation. Vi har en stark orderbok och de flesta av företagets avtal löper fram till 2028,” säger Wilhelm Wohlfahrt, VD, ACR.

För att ytterligare öka servicenivån för våra flygplatser och kommande kunder, blir ACR under 2021 certifierade inom teknik med fokus på utveckling och systemförvaltning av CN(S)-tjänster, Communication, Navigation och Surveillance. Det här är ytterligare ett steg i ACRs utveckling och en satsning för att öka företages affär och attraktionskraft som effektiv leverantör av flygtrafiktjänster.

De övriga flygplatser som ACR utför flygtrafikledning vid är Göteborg Säve, Karlstad, Norrköping, Kalmar, Jönköping, Skellefteå, Ängelholm Helsingborg, Ljungbyhed, Stockholm Skavsta, Gällivare, Torsby och Kristianstad.

(Foto: Skistar)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.