Rysk flygkrasch i Sibirien med Let-410

Sju fallskärmshoppare har omkommit och ytterligare 13 personer skadats efter att ett Let 410-flygplan tvingats göra en nödlandning i regionen Kemerovo oblast i Ryssland under lördagen.

Ett Let-410 flygplan nödlandade runt lunchtid, lokal tid, på lördagen i södra Sibirien i Ryssland och minst sju personer ska ha omkommit och ytterligare 13 skadats rapporterar Reuters. Flygplanet hade fallskärmshoppare ombord och hade enligt RT precis lyft från ett flygfält i Kemerovo oblast-regionen när en av de två motorerna slutat fungera. En helikopter ska ha skickats till kraschplatsen för att undsätta skadade. Totalt befann sig 20 personer ombord.

Let-410 är ett tjeckiskt flygplan som används för passagerarflygningar främst på flyglinjer med låg efterfrågan och flygplatser med korta start- och landningsbanor på grund av flygplanets egenskaper att kunna använda korta rullbanor. Let-410 används också för exempelvis fallskärmsflygningar. Flygplanstypen har i passagerarkonfiguration plats för upp till 19 passagerare och tillverkas idag som Let-410NG, Next Generation.

(Foto: Julian Herzog, flygplanet på bilden har inget med kraschen att göra)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.