Ulrika Matsgård ny VD för BRA

Efter drygt två år som VD för BRA lämnar Geir Stormorken posten den 30 juni. Han kommer fortsättningsvis att ingå i bolagets styrelse och ny VD blir BRAs kommersiella chef Ulrika Matsgård.

BRAs styrelse har utsett bolagets kommersiella chef Ulrika Matsgård till ny VD. Hon tillträder den 1 juli då nuvarande VD Geir Stormorken går tillbaka till sitt jobb i ägarbolaget Braganza AB. I samband med VD-bytet intar ägaren Per G Braathen ordförandeposten i BRAs styrelse.

Geir Stormorken tillträdde som VD i BRA i mars år 2019. Under perioden fram till mars år 2020 ledde han, tillsammans med BRAs ledningsgrupp, bolaget igenom en stor omstrukturering under namnet ”Ett hållbart BRA”. Programmet medförde en utfasning av jetverksamheten med en reducering av antal anställda med nästan 500 personer till följd. När COVID-19 slog till tvingades bolaget vidare ingå en formell företagsrekonstruktion som avslutades framgångsrikt i september år 2020. Den 12 maj återstartade BRA flygverksamheten igen och resultatet så här långt har överträffat förväntningarna.

”Jag lämnar bakom mig en krävande men inspirerande period tillsammans med BRAs fantastiska medarbetare. När vi nu går in i en ny fas med fokus på tillväxt och lönsamhet känns det helt rätt att lämna stafettpinnen vidare till Ulrika. Jag har jobbat nära henne i två år och vet att hon har den drivkraft och de erfarenheter och egenskaper som krävs i nästa fas. Jag ser fram emot att se Ulrika tillsammans med övriga ledningsgruppen utveckla bolaget vidare”, säger Geir Stormorken.

Ulrika Matsgård har en lång gedigen bakgrund från ledarroller inom IT-/telekombranschen och anställdes som kommersiell chef i BRA hösten 2017. Under sina år i bolaget har hon varit drivande i utveckling av bolagets affär, varumärke, kundnöjdhet, organisation, digitalisering och effektivisering.

”Jag är enormt glad, tacksam och så klart ödmjuk inför att ha fått förtroendet att leda det här fina bolaget vidare i ett läge där mycket efter pandemin är ett oskrivet blad. Men det är också det jag ser mest fram emot, att tillsammans med alla fantastiska kollegor finna vägen för hur vi skall bli ännu bättre på att ta hand om våra kunder och deras resebehov nu och framåt. Det starka kundfokuset, den höga flexibiliteten med nedslimmad kostnadsnivå och den tydliga gedigna hållbarhetsstrategin vi har med oss ut ur krisen är några exempel på varför jag känner att vi har alla möjligheter att lyckas”, säger Ulrika Matsgård.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.