Herrlandslaget i fotboll flög Boeing 737 till Ryssland

Under torsdagen kom det svenska herrlandslaget i fotboll till Sankt Petersburg inför kommande matcher i EM. Från sin landslagsbas i Göteborg flög man med en Boeing 737-300 VIP till Sankt Petersburg.

Det svenska herrlandslaget i fotboll spelar under fredagen EM-fotboll i Sankt Petersburg. De flög med en Boeing 737-300 i VIP-konfiguration från det brittiska flygbolaget 2 Excel Aviation till den ryska staden. Man lämnade Göteborg Landvetter strax efter klockan 15.00 på torsdagen för att landa i Sankt Petersburg klockan 17.35 lokal tid. Därefter fortsatte Boeing-flygplanet, G-SWRD, till Baku i Azerbaijan.

Även en ATR 72-600 från BRA flög mellan Göteborg och Sankt Petersburg under torsdagen. Detta var också en charterflygning men inte med det svenska herrlandslaget ombord, istället var det bland annat svenska media ombord på denna flygning.

Under herrlandslagets första match i fotbolls-EM i Sevilla flög BRA från Göteborg till den spanska staden där matchen spelades. Det var samma ATR-flygplan, SE-MKK, som genomförde dessa flygningarna, till Sevilla den 12 juni och åter till Göteborg på morgonen den 15 juni. Även till herrlandslagets match i Sevilla använde laget den Boeing 737-300, G-SWRD, som flög laget till Sankt Petersburg.

  • Artikeln uppdaterades klockan 09.50 18 juni.

(Foto: Alec Wilson)

2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.