BRA-effekt på Bromma i maj

BRAs återkomst till Bromma ser ut att ha gjort avtryck i passagerarsiffrorna för maj. Antalet passagerare på Stockholms cityflygplats ökade med närmare 160 procent i maj jämfört med april.

Antalet passagerare på Bromma flygplats var i maj 21 135, vilket är 91 procent lägre än samma månad före pandemin. Det är dock en rejäl uppryckning jämfört med april då det flög drygt 8 000 passagerare till och från Bromma och det var 96 procent färre passagerare jämfört med före pandemin. Ökningen av antalet passagerare mellan april och maj är 159,3 procent och visar att BRAs återkomst till Bromma och tillförande av kapacitet har lockat fler passagerare.

BRA återupptog sin reguljärtrafik med Bromma som nav den 12 maj med flygningar från Stockholm till Göteborg, Malmö, Visby, Umeå och Ängelholm Helsingborg med ATR 72. Dessutom har Kristi Himmelsfärdshelgen troligen bidragit till ett ökat resande jämfört med april eftersom det är fritidsresandet som dominerar.

”Vi började flyga 12 maj, så vi flög sista 2,5 veckorna i maj. Vi hade ganska låga förväntningar men det bokades på väldigt bra i maj och vi mer än dubblerade antal kunder ombord mot förväntat. Det tyder på att en del resande är tillbaka om än i små mängder mot 2019,” skriver Sakaris Ronquist Produkt och intäktschef på BRA till flyg24nyheter.

Förutom BRA flyger även Air Leap och Brussels Airlines till och från Bromma flygplats. Air Leap flyger till Halmstad, Ängelholm Helsingborg, Malmö och Visby med Saab 340, Saab 2000 och ATR 72-500 och har även de ökat sin kapacitet till och från Bromma under maj. Brussels Airlines flyger till Bryssel från Bromma flygplats med Airbus A319.

Även över sommaren ser det ut som att Bromma flygplats kan komma att återhämta sig allt mer med ett större semesterresande inom Sverige i år jämfört med före pandemin.

”Blickar vi framåt så ser det ut att bli en bra sommar för resande i Sverige och vi ser en bokningsingång som också där överträffar våra förväntningar. Självklart sticker våra sommardestinationer som till exempel Visby och Ängelholm ut, men det är också bra bokat på till exempel Malmö, Göteborg och Umeå. Så vi är jättenöjda med vår återstart, att kunderna bokar med oss och att vi är uppe och flyger igen”, avslutar Sakaris Ronquist.

(Foto: BRA)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.