KLM tillbaka i Linköping

Efter ett uppehåll sedan i mars börjar KLM idag den 10 juni att flyga mellan Linköping och Amsterdam igen. Under sommaren kommer det nederländska flygbolaget att flyga tre gånger i veckan till Östergötland.

Idag, den 10 juni börjar KLM flyga från Linköping till Amsterdam igen efter ett coronauppehåll. Redan under gårdagen landade den första KLM-flygningen från Amsterdam på Linköping City Airport och fram till den 10 juli blir det ankomst till Linköping klockan 18.00 på onsdagar, fredagar och söndagar. Till Amsterdam blir det avgångar på måndagar, torsdagar och lördagar klockan 06.30 med ankomst till Schiphol klockan 08.15 där man sedan kan resa vidare ut i världen.

”Vi är väldigt glada att vi åter igen kan erbjuda alla som bor i och runt Östergötland att flyga med oss, nu när möjligheterna till att resa ökar. Om bara några veckor, den 1 juli, lanseras EU Digital Covid Certificates vilket är ämnat att öppna upp för fri rörlighet inom EU och Schengenområdet. Det blir lättare för våra kunder att resa igen och vi ser fram mot att välkomna dem ombord på flyget från Linköping mot Amsterdam, mot Europa och resten av världen”, säger Martin Kotte, KLM Sales Manager Sverige.

Mellan den 11 juli och 5 augusti kommer dock KLM att stoppa trafiken till Linköping igen. Detta beror på att start- och landningsbanan på Linköping City Airport kommer att vara stängd för underhåll under perioden. När trafiken sedan startar upp i augusti igen är det en daglig avgång till Amsterdam som gäller. Flygningarna från Linköping utförs av KLM Cityhopper med Embraer 175, Embraer 190 samt Embraer 195-E2.

”Det känns fantastiskt att åter välkomna KLM till Linköping City Airport. Vi har märkt den senaste månaden ett starkt ökat intresse för att komma ut och flyga igen”, säger Camilla Lejon VD på Linköping City Airport.

(Foto: Alf van Beem)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.