20 procent fler passagerare flög med SAS

Det flög 20 procent fler passagerare med SAS i maj jämfört med april samtidigt som bolaget även ökade kapaciteten som svar på den ökade efterfrågan.

Antalet passagerare som flyger med SAS är på fortsatt låga nivåer jämfört med före pandemin men maj var ett steg i rätt riktning för bolaget. Det flög över 400 000 passagerare med SAS och detta är en ökning med cirka 20 procent jämfört med april i år. Även bolagets kabinfaktor förbättrades under årets femte månad och ökad med sex procentenheter till 36,1 procent.

”Vi ser fram emot sommaren och gläds åt en gradvis ökande efterfrågan. För att minska osäkerheten vid bokning av resor erbjuder SAS flexibla biljettregler och generösa ombokningsalternativ. För att underlätta för våra passagerare, lanserar vi också SAS Travel Ready Center, ett digitalt verktyg för att ladda upp nödvändiga resedokument och få information om gällande reserestriktioner”, säger Karl Sandlund, tf vd SAS.

Under maj ökade SAS kapaciteten med nio procent för att möta en högre efterfrågan. I sommar kommer bolaget att starta upp fler linjer och i juni börjar man bland annat flyga till Aten, Milano och Split från Stockholm igen. Även flyglinjen Göteborg-Palma har återupptagits. I juli kommer SAS att återuppta ytterligare en långlinje till Asien, nämligen Köpenhamn-Tokyo Haneda som ska flygas två gånger i veckan.

(Foto: Brorsson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.