Positivt för Norwegian i maj

Norwegians trafiksiffror för maj är kraftigt påverkade av reserestriktioner och begränsad verksamhet. Samtidigt är det en tydlig ökning i antalet beställningar och antalet passagerare i takt med ökad vaccinering och lättnader av reserestriktioner samt karantänkrav.

I maj flög 96 909 resenärer med Norwegian vilket är cirka 23 000 fler än samma period förra året. Jämfört med maj 2020 har den totala kapaciteten ökat med 41 procent och passagerartrafiken med 97 procent. Kabinfaktorn för maj var på 54,8 procent vilket också det är en ökning, med 16 procentenheter jämfört med förra året.

”Trots låga volymer märker vi dag för dag en positiv trend i antalet beställningar inför sommaren och hösten. Detta är särskilt tydligt i de skandinaviska länderna. Ökningen i antalet beställningar har ett tydligt samband med det aviserade och gradvisa återöppnandet av samhällen i kombination med myndigheters lättnader av reserestriktioner. Vi ska konkurrera om kunderna och är väl förberedda på att öka linjeutbudet i takt med att efterfrågan ökar”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram

I maj hade Norwegian tio Boeing 737-800 i drift, huvudsakligen på norska inrikeslinjer. Totalt genomförde Norwegian 99,1 procent av de planlagda flygningarna i maj, varav 95,9 procent gick enligt tidtabell. Under juni och juli kommer Norwegian att utöka sin trafik både i Sverige och Danmark med fler flygplan i trafik.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.