Kastrup stängde – flera flygningar fick landa i Malmö

Under lördagskvällen stängde Köpenhamns flygplats Kastrup på grund av lösa taxilampor på flygplatsen. Detta innebar stora störningar i flygtrafiken med några flygningar som landade på Malmö Airport istället.

Enligt ett NOTAM utfärdat ska Köpenhamns flygplats Kastrup vara stängd mellan 19.06 och 23.00 under lördagen. Stängningen av flygplatsen verkar inte ha varit planerade då flera flygningar, bland annat en SAS-flygning från London fick omdirigeras till Malmö Airport istället.

Den oplanerade stängningen av den danska storflygplatsen har alltså inneburit kraftiga störningar för den flygtrafik som var planerad på Kastrup under lördagskvällen och det sista flygplanet som lyfte från Kastrup innan man stängde var en Blue Air Boeing 737 med destination Bukarest.

Strax efter klockan 20.30 på lördagskvällen hävdes dock stängningen av Kastrup och trafiken ska återgå till det normala enligt Eurocontrol som även anger att orsaken till den plötsliga stängningen av flygplatsen berodde på lösa taxilampor.

(Foto: Johnpsolis)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.