BRA lanserar tre destinationer från Århus

BRA tar ett steg in på den danska marknaden i höst när man ska börja flyga till Göteborg, Stockholm Bromma och Sälen från Århus, Danmarks näst största stad.

Med start den 27 september börjar BRA att flyga till Danmark. Bolaget kommer att flyga till Århus på Jylland från Stockholm Bromma via Göteborg och från den 19 december kommer man även att flyga direkt mellan Århus flygplats och Sälen. Samtliga flygningar kommer att utförs med BRAs ATR 72-600.

”Det blir otroligt spännande att lansera BRA i Danmark som vår första internationella marknad efter pandemin. Att på det här sättet knyta samman de näst största städerna i Sverige respektive Danmark ger möjlighet både till utveckling av affärer samt ökad turism mellan länderna”, säger BRAs kommersiella chef Ulrika Matsgård.

Stockholm Bromma-Göteborg-Århus kommer att flygas alla dagar i veckan förutom lördagar enligt BRAs hemsida medan vinternlinjen Sälen-Århus ska flygas på torsdagar och söndagar. Dessa nya linjer ligger helt i linje med Århus flygplats ambition att möta regionens resebehov, både affärs- och privatresande. Göteborg och Stockholm är båda mycket relevanta destinationer för flera av de stora företagen i Jylland och de skandinaviska skiddestinationerna står högt upp på önskelistan för regionens fritidsresande. Samtidigt är Århus, Danmarks näst största stad, ett attraktivt resmål för svenska resenärer enligt BRA.

”Det är ett otroligt spännande samarbete som vi nu har ingått med flygbolaget BRA. BRA har också ett starkt hållbarhetsfokus på att utveckla grönare flyg och vi ser fram emot att vara med på resan. Vi är mycket glada över att BRA har valt att starta sitt inträde på den internationella marknaden i Århus”, säger Nicolai Krøyer, VD för Århus flygplats.

Även om flyglinjerna är nya för BRA har Århus tidigare haft flygtrafik både till Göteborg och Stockholm Bromma genom det danska flygbolaget Sun Air of Scandinavia. Före pandemin flög även SAS mellan Århus och Stockholm men då till Arlanda flygplats och denna linje ska återupptas den 15 augusti.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.