Eurowings börjar flyga från Malmö

Det tyska lågprisbolaget Eurowings ser möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet från Öresundsregionen och Malmö med en ny flyglinje till Kosovos huvudstad och största stad Pristina med start redan i juni.

Eurowings, som ägs av Lufthansakoncernen, trafikerar sedan tidigare Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter och etablerar sig nu även på en tredje Swedaviaflygplats, Malmö Airport. Eurowings ska från den 28 juni flyga på måndagar och torsdagar till Pristina i Kosovo från Malmö med en Airbus A320.

”Vi välkomnar Eurowings och är glada över att de ser fler möjligheter i Sverige och väljer att satsa på Malmö och Öresundsregionen. Hela Balkanhalvön är ett populärt resmål både för semesterfirare och familje- och vän resande från Malmö. Fler direkta flyglinjer är viktigt för tillväxten i regionen och tillgängligheten blir viktig i återstarten efter pandemin i hela Sverige, säger Karin Öhrström, flygplatschef på Swedavia Malmö Airport.

Det finns ett stort antal invånare i södra Sverige och i Skåne i synnerhet med relationer till Balkan, och Kosovo är den tredje största folkgruppen i Malmöregionen med rötter i sydöstra Europa. Kosovo, centralt beläget på Balkan, anses också vara ett fantastiskt semesterresmål för nyfikna resenärer och ett ledande resmål för backpackers. Därav Eurowings beslut att starta upp linjen Malmö-Pristina som även flygs av Air Mediterranean i samarbete med resebyrån MyWings. Air Mediterranean hyr i sin tur in Avion Express för flygningarna till och från Malmö.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.