Wizz Air slutar flyga inrikes i Norge

Wizz Airs närvaro på den norska inrikesmarknaden blir för denna gången kort. Det ungerska lågprisflygbolaget upphör nämligen med sina inrikeslinjer i Norge den 14 juni efter ungefär sju månader med flygningar inom landet.

På ekonomiska och kommersiella grunder har Wizz Air beslutat att sluta flyga inrikes i Norge enligt E24. Redan den 14 juni upphör trafiken inom Norge med det ungerska lågprisflygbolaget som började flyga inrikestrafik i Norge i november förra året med en bas på Oslo Gardermoens flygplats. Under vintern har Wizz Air bland annat flugit från den norska huvudstaden på de stora inrikeslinjerna till Bergen, Tromsö och Trondheim, men snart är det färdigfluget på den norska inrikestrafiken för Wizz Air.

”De senaste sju månaderna har visat att det inte är ekonomiskt hållbart att flytta kapacitet till Norge på kommersiell basis när alla andra flygbolag får hjälp och därför inte opererar på samma marknadsförhållanden. Därför har Wizz Air beslutat att flytta kapacitet till marknader där förhållandena inte snedvrids av protektionistiska intressenter och där resenärer kan uppleva verklig konkurrens och låga biljettpriser” säger Wizz Airs kommunikationschef Andras Rado till E24 och syftar troligen på de statliga ekonomiska stöd som SAS, Norwegian och Wideröe tagit emot under pandemin.

Wizz Air har mött hårt motstånd i Norge med bojkott från bland annat kommuner och fackförbund på grund av flygbolagets personalpolitik och skepsis till fackförbund och har efter lanseringen i november förra året inte lyckats komma in på den norska inrikesmarknaden där SAS, Norwegian och Wideröe idag dominerar. De tre flygbolagen kommer i sommar även få sällskap av det nystartade flygbolaget Flyr.

(Foto: tjdarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.